Belépés / Regisztráció
Felhasználó név
Jelszó
 
 Emlékezz rám
Elfelejtettem a jelszót
REGISZTRÁCIÓ
 

Belgyógyászati vizsgálatok
A Quintess Club orvosi teamjének többségét belgyógyászok alkotják. Bár jelentős figyelmet fordítunk a ma még komplementernek, alternatívnak számító gyógymódok programunkba való integrálására, szolgáltatásunk a bizonyítékon alapuló orvoslás talaján áll, alapját az akadémiai medicina alkotja. Ennek megfelelően a program minden résztvevőjét a tudomány aktuális állása szerinti teljes kivizsgálásnak vetjük alá.

A diagnosztikus fázis során elvégezzük mindazokat a vizsgálatokat, amelyek az adott életkorú személyeknél a nemzetközi szakmai szervezetek irányelvei szerint ajánlottak. Az életet károsító vagy veszélyeztető betegségek jelentős része már tünetmentes állapotban kimutatható, és ilyenkor van a legtöbb lehetőség az eredményes kezelésre is, ezért ezeknek a szűrővizsgálatoknak igen nagy a jelentősége. A rutin vizsgálatok mellett a program része minden, az adott kliensnél felmerülő egészségügyi panasz tisztázása is.

A belgyógyászati diagnosztika során nyert adatok jelentős hatással vannak a későbbi teendőkre. A felmerülő kockázatok csökkentése az életmódprogram legfontosabb célja, az esetlegesen diagnosztizált betegségeket pedig megfelelően kezelni kell.
   

Az orvosi diagnosztikában a Bodystat szoftvert használjuk a testösszetétel mérésére, ami pontosabb képet nyújt a testalkatról, mint a BMI-kalkulátor, vagy a testmagassághoz viszonyított testsúly arányszám. 

A látványos, háromdimenziós „szívportré” ( Elektro Cardio Portre) a szívizom állapotát, az ingerületvezetés folyamatát, valamint a vizsgált szív stresszterhelésének intenzitását mutatja. 

Az orvosi vizsgálat a korábban előfordult betegségek és a jelenlegi panaszok részletes kikérdezésével kezdődik, és a kliens tetőtől talpig történő vizsgálatával folytatódik.