Belépés / Regisztráció
Felhasználó név
Jelszó
 
 Emlékezz rám
Elfelejtettem a jelszót
REGISZTRÁCIÓ
 

  Az ember története során mindig voltak próbálkozások az öregedés lassítására. A modern orvostudomány a huszadik század ötvenes éveitől kezdve foglalkozik szisztematikusan a kérdéssel. Eleinte volt néhány kiemelt terület (például nők menopauza utáni hormonkezelése a nőiesség és a csontritkulás megelőzése érdekében). Ma már azonban az a felismerés az irányadó, hogy minden szervre, szervrendszerre egyforma figyelmet kell fordítani, mert akármelyik testi funkció romlása a teljes életvitelt korlátozza.

  A nemzetközi irodalomban healthy agingnek (az Egyesült Államokban sokszor anti-agingnek, well-agingnek) nevezett tudományterület tehát azokat azt eljárásokat összegzi, amelyek az életet veszélyeztető, vagy az életvitelt korlátozó funkcióromlásokat időben azonosítani tudják. Egyértelműen prevencióközpontú szemléletről van szó, követői már a tünetek kialakulása előtti beavatkozásra helyezik a hangsúlyt.

  A healthy aging feszegeti a hagyományos orvoslás határait. Teszi ezt azért, mert a páciensek jóllétére, egészségének megőrzésére, mégpedig hosszú távú megőrzésére koncentrál. Ebben a megközelítésben olyan elváltozások is megoldandó problémát jelentenek, amelyeket az orvoslás általában nem tekint betegségnek. Ide tartozik például a bőr állapota, vagy a szexuális érdeklődés csökkenése.

  A healthy aging számára a testi és lelki működések nem választhatóak szét egymástól. Az ilyen szemléletű klinikákon, központokban, klubokban a lelki élet nehézségeinek, működészavarának a felderítése és kezelése azonos súllyal szerepel a testi betegségek gyógyításával. A cél, hogy a páciensek az életük második felében is megőrizzék aktivitásukat, jó teljesítőképességüket, életörömüket.


A Quintess Healthy Aging Club életmód programjának szépség- és stresszkezelő alkotóelemeiből kínálunk ízelítőt az ünnepekre. Ajándékcsomagjaink valódi felüdülést és igazi kényeztetést nyújtanak, energiával, nyugalommal és harmóniával töltenek fel. Válasszon szeretteinek és barátainak az ünnepekre összeállított szolgáltatásainkból!