Belépés / Regisztráció
Felhasználó név
Jelszó
 
 Emlékezz rám
Elfelejtettem a jelszót
REGISZTRÁCIÓ
 

BioAging vizsgálat

A BioAging vizsgálat a szervezet biológiai életkorát  méri fel. A legtöbb szervünk óriási tartalék kapacitásokkal rendelkezik, évtizedekig tartó fokozatos károsodás kell ahhoz, hogy megjelenjenek az első panaszok. Szervezetünk természetes elhasználódását megfelelő odafigyeléssel, szakértelemmel lassíthatjuk, kontrollálhatjuk. Ehhez azonban ismernünk kell a korosodási folyamat pillanatnyi „állását”.

A biológiai életkor megállapítására kifejlesztett orvosi szoftver segítségével a vizsgált személy általános egészségi állapotáról tudunk véleményt alkotni. Olyan paramétereket vizsgálunk, amelyek a  korral aránylag egyenletesen változnak, és amelyeknek károsodása nem jelent feltétlenül betegséget, de segítségükkel évekkel előre lehet jelezni az életvitelt valóban korlátozó funkcióromlást. Ebben a korai, szakszóval szubklinikusnak nevezett stádiumban a szervi károsodás még visszafordítható.

A mintegy másfél óráig tartó teszt során az agy, a szív- és érrendszer, a bőr, az ízületek, az izomzat és a tüdő működését vizsgáljuk. Véleményt mondunk az egyes szervekről, ezek összesítésével pedig a szervezet általános állapotáról is.

A program sajátossága, hogy egészséges önkénteseken mért értékek átlagához viszonyítja az eredményt. Az így kapott eredmény a biológiai életkor, ami azt jelenti, hogy az adott működés hány éves emberek funkcionális állapotának felel meg. Így kiderül, hogy milyen területeken  sikerült megőriznünk fiatalos funkcióinkat, és mely részeink állapotának megóvására kell fokozottabban figyelnünk. Legvégül a vizsgált személy összesített biológiai életkorát is megadjuk. 

 A BioAging diagnosztikus vizsgálatot ugyanazok a személyes kísérők (coachok) vezetik le, akik az életmódterv elkészülte után segítik kliensünket az új szempontok adaptálásában. Ez tehát nem csak egy kivizsgálás, hanem bemutatkozás is mind a két fél részéről: a coach számára már itt kiderül, hogy kinek az életében mik a legalapvetőbb, megváltoztatandó tényezők, miközben a vizsgált személy is benyomást nyer a Quintess Club egészségszemléletéről.

 


A BioAging program idegrendszeri vizsgálata az érzékszervek által szolgáltatott információkra, ezek központi idegrendszerben történő feldolgozására, ill. az agytól kapott instrukciók izomzati végrehajtására irányul.

 

A légzésfunkció vizsgálat is része a BioAging programnak. A teszt eredménye önmagában is sokatmondó, de a többi szervrendszer működőképességének megítélésével együtt még teljesebb képet ad a szervezet állapotáról.

 

A BioAging vizsgálat egy igen részletes anamnézisfelvétellel kezdődik. Ennek első lépése a közvetlen rokonoknál előfordult betegségek tisztázása. Ez a lehető legkörültekintőbben történik, az adatok alapján pedig a szoftver családi rizikót számol ki.

 

A BioAging diagnosztika több mozgásszervi tesztet tartalmaz. Ellenőrizzük klienseink izomerejét, többek között a kéz szorítóerejét, az ízületek hajlékonyságát, egyensúlyérzéket, finomkoordinációt.