Belépés / Regisztráció
Felhasználó név
Jelszó
 
 Emlékezz rám
Elfelejtettem a jelszót
REGISZTRÁCIÓ
 

Belgyógyászati vizsgálatok


A Quintess Club orvosi teamjének többségét belgyógyászok alkotják. Bár jelentős figyelmet fordítunk a ma még komplementernek, alternatívnak számító gyógymódok programunkba való integrálására, szolgáltatásunk a bizonyítékon alapuló orvoslás talaján áll, alapját az akadémiai medicina alkotja. Ennek megfelelően a program minden résztvevőjét a tudomány aktuális állása szerinti teljes kivizsgálásnak vetjük alá.

A diagnosztikus fázis során elvégezzük mindazokat a vizsgálatokat, amelyek az adott életkorú személyeknél a nemzetközi szakmai szervezetek irányelvei szerint ajánlottak. Az életet károsító vagy veszélyeztető betegségek jelentős része már tünetmentes állapotban kimutatható, és ilyenkor van a legtöbb lehetőség az eredményes kezelésre is, ezért ezeknek a szűrővizsgálatoknak igen nagy a jelentősége. A rutin vizsgálatok mellett a program része minden, az adott kliensnél felmerülő egészségügyi panasz tisztázása is.

A belgyógyászati diagnosztika során nyert adatok jelentős hatással vannak a későbbi teendőkre. A felmerülő kockázatok csökkentése az életmódprogram legfontosabb célja, az esetlegesen diagnosztizált betegségeket pedig megfelelően kezelni kell.

Belgyógyászati anamnézis és fizikális vizsgálat

 Az orvosi vizsgálat a korábban előfordult betegségek és a jelenlegi panaszok részletes kikérdezésével kezdődik, és a kliens teljes vizsgálatával folytatódik.

A műszeres vizsgálatok fejlődése sem tette szükségtelenné ezt a szakaszt, mert meggyőződésünk szerint nem lehet csak gépiesített algoritmusok mentén kivizsgálni valakit. A XXI. század elején az orvosi eszköztár hihetetlen bővülésének vagyunk tanúi, de ez mit sem változtat azon az évszázados alapelven, hogy az orvoslás nem nélkülözheti a közvetlen, személyes kapcsolatot és a tapasztalt orvos intuícióit.

Az emberek sokfélék. Egyes panaszok alkati okból évek, évtizedek óta fennállnak. Ezekhez hozzá lehet szokni, és ezek akár el is fedhetnek új tüneteket is. További megfontolást igényel, hogy sokan − főleg férfiak − kevéssé érzékenyek a testük „jelzéseire”, saját testi panaszaikra, míg mások épp ellenkezőleg, sokkal mélyebben szenvednek, szoronganak akár apróbb, jelentéktelenebb panaszok miatt is. A panaszok, problémák, tünetek, lehetséges betegségek erdejében csak nagy szaktudással rendelkező, kellően intuitív orvos tud eligazodni.

A Quintess Club orvosi diagnosztika során mindezek miatt különös jelentőséget tulajdonítunk az orvossal való első találkozásnak. A BioAging anamnézis előre lefektetett kérdéssoraival szemben itt orvosaink személyes döntése, hogy milyen módon tárják fel klienseink egészségtörténetét. Az anamnézis felvétele és a fizikális vizsgálat szabja meg a további diagnosztikai lépéseket, a feltárt egészségi állapot pedig a korrektív életmódprogramokat határozza meg.

 

 

 

 


A teljes körű laboratóriumi vizsgálat diagnosztikai munkánk egyik alappillére. Olyan laboratóriumi vizsgálatokat is elvégzünk, amelyek a szokásos rutinvizsgálatoknak nem része, mert csak így alkotható pontos kép a kliens szervezetéről, ill. fogalmazhatók meg a megelőzés feladatai.

 

A képalkotó vizsgálatok közül a legrégebbi a röntgen, ami ma is számos diagnosztikus tevékenység alapja. A mellkasi röntgen ma is alapvető a szív és a tüdő vizsgálatában, ez klinikánkon is az alapdiagnosztika része, mint ahogy hölgyeknél az emlő vizsgálata is (mammográfia).

 

Belgyógyászaink összefogják, irányítják az orvosi diagnosztikát, előírják a speciális műszeres szakorvosi vizsgálatokat. A kiegészítő szakvizsgálatok ma már semmilyen alapos kivizsgálási programból nem hiányozhatnak.

 

A látványos, háromdimenziós „szívportré” ( Elektro Cardio Portre) a szívizom állapotát, az ingerületvezetés folyamatát, valamint a vizsgált szív stresszterhelésének intenzitását mutatja.

 

Az orvosi diagnosztikában a Bodystat szoftvert használjuk a testösszetétel mérésére, ami pontosabb képet nyújt a testalkatról, mint a BMI-kalkulátor, vagy a testmagassághoz viszonyított testsúly arányszám.