Belépés / Regisztráció
Felhasználó név
Jelszó
 
 Emlékezz rám
Elfelejtettem a jelszót
REGISZTRÁCIÓ
 

Belgyógyászati anamnézis és fizikális vizsgálat

 
Belgyógyászati anamnézis és fizikális vizsgálat
Az orvosi vizsgálat a korábban előfordult betegségek és a jelenlegi panaszok részletes kikérdezésével kezdődik, és a kliens tetőtől talpig történő vizsgálatával folytatódik.

A műszeres vizsgálatok fejlődése sem tette szükségtelenné ezt a szakaszt, mert meggyőződésünk szerint nem lehet csak gépiesített algoritmusok mentén kivizsgálni valakit. A XXI. század elején az orvosi eszköztár hihetetlen bővülésének vagyunk tanúi, de ez mit sem változtat azon az évszázados alapelven, hogy az orvoslás nem nélkülözheti a  közvetlen, személyes kapcsolatot és a tapasztalt orvos intuícióit.

Az emberek sokfélék. Egyes panaszok alkati okból évek, évtizedek óta fennállnak. Ezekhez hozzá lehet szokni, és ezek akár el is fedhetnek új tüneteket is.  További megfontolást igényel, hogy sokan − főleg férfiak − kevéssé érzékenyek a testük „jelzéseire”, saját testi panaszaikra, míg mások épp ellenkezőleg, sokkal mélyebben szenvednek, szoronganak akár apróbb, jelentéktelenebb panaszok miatt is.   A panaszok, problémák, tünetek, lehetséges betegségek erdejében csak nagy szaktudással rendelkező,  kellően intuitív orvos tud eligazodni.

A Quintess Club orvosi diagnosztika során mindezek miatt különös jelentőséget tulajdonítunk az orvossal való első találkozásnak. A BioAging anamnézis előre lefektetett kérdéssoraival szemben itt orvosaink személyes döntése, hogy milyen módon tárják fel klienseink egészségtörténetét. Az anamnézis felvétele és a fizikális vizsgálat szabja meg a további diagnosztikai lépéseket, a feltárt egészségi állapot pedig a korrektív életmódprogramokat határozza meg.

<< vissza